nyklar hemma igen

Nyklarna va i skåpet! Klantarsel.

nycklar på vift

Idag har jag lyckats med att antingen slarva bort eller låsa in mina nycklar i skåpet på skolan. Bra jobbat jag! Om jag inte hittar någon extranyckel här hemma så blir det att be vaktmästaren att knippsa upp låset, men jag har en stark känsla av att de ligger där inne. Jag som trodde jag hade koll?

Senare idag blir det att fara till banken och fixa lite grejs, övningsköra och skriva psykologiuppgiften om kriser. SaraP är sjuk och missade sjukt skön massage, pingis och badminton. Bli frisk!

Äntligen fredag imorgon! I helgen ska jag mysa.

va nöjd med allt som livet ger

Körlektionen igår gick fint och städningen blev av idag. Igår efter skolan gick jag till farmor och lagade mat och åt middag med henne. Väldigt uppskattat av båda parterna. Vi pratade en hel del om hur bra vi har det och att det finns så mycket att vara glad över istället för att bara foukusera på det man är missnöjd med. Visst, klart man får klaga ibland och livet kan kännas åt helvete, men att ändå försöka se positivt är viktigt. Vi har en underbar släkt och vi är så glada att vi har jättebra kontakt med varandra, att vi har klarat oss från många hemskheter och att kramarna kommer spontant. Vi trivs helt enkelt! Innan jag begav mig till träningsvärkstan gav jag såklart henne en kram. Gofarmor.

 Mjukglass med SaraP en vårdag som denna är toppen. Vi konstaterade också att ett presentkort på MQ inte skulle skada.

En gnista kan tända en skogsbrand
En droppe kan spränga en damm
Ett ord kan ge styrka och klarhet
och visa en det som är sant
Dom tror, dom kan hålla oss nere
och lura oss med sina spel
Men den da'n, vi har samlat vår styrka
ska vi visa dom att dom har fel

Mikael Wiehe är inte alls dum.

Sova lite till kanske?

Ännu en helg har passerat med minst 300 km/h. Har haft en jättebra helg och det är då själva fan att den ska ta slut och att skolan ska börja igen. Tur att det är valborg (eller hur var det SaraP?) och första Maj snart så att man får några extra dagar ledigt. Då ska det sannerligen inte vara nyktert!

Imorgon klockan 7 på morgonen har jag min första körlektion. Det känns nervöst men ska förhoppningsvis gå fint. Lär väl inte direkt vara piggare på skolan sen, men jag brukar ju somna rätt ofta ändå så förändringen blir nog inte så stor. Tycker synd om Sven som måste stå ut med att 1/3 av klassen sover på hans lektioner. Men med lågt blodsocker, lite sömn under natten och hans sövande röst i samma tonläge gör det inte lätt att hålla sig vaken hur intressant det än är!

Måste säga att det inte är någon vidare fröjd att titta in i mitt rum. Stökigt som bara den och känns inte som ett jagigt rum. Idag måste jag ta tag i städningen som så länge har blivit skjuten på. När det blir dags för att sätta upp träpersiennerna, affischer och tavlor på väggarna och ordna med lådor och grejer vet jag inte. Satsar på att ha det gjort innan jag flyttar hemifrån i alla fall och det känns som ett rimligt mål!


Rutigt i fredags. Minen på bilden? Vet ej.


HEJ SARAP!

Idag vill jag välkomna min käre och trogne kamrat SaraP till denna värld av bloggar. Make me proud!

För övrigt så är jag less på skolan och less på vissa i klassen. Varför klaga på allt? Först klaga för att vi har för mycket (typ ett prov) och sen KLAGA PÅ ATT VI HAR FÖR LITE! Vafan? Orka.

Body balance idag och det va en av de bästa gångerna hittills. Helbra!


Oh happy helg

I fredags jobbade jag inte så det blev en snabbis till stan och sedan tog jag bussen till Granö och SaraP. Kändes jobbigt att det var fredag den 13:onde, men jag överlevde som tur va ännu en sådan dag. På lördagen var det äntligen dags för oss att ta bussen vidare till Lycksele där vi hade bokat hotellrum på hotell Lappland. Ingen besvikelse när vi kom dit må jag säga! Inte nog med att vi hade sköna sängar och skön soffa så hade vi även bastu som flitit användes. Under kvällen hann vi med att träffa mycke nytt folk och bekanta oss mer med vissa, dansa till braig gammusik, dricka öl, cider och drinkar, besöka discosaken och konstatera att det va roligare där uppe, äta massa god mat och åka raggarbil. Den här helgen var verkligen något som vi behövde för att pigga upp livet.

Eller så skulle jag bara kunna fetle och med det säga att helgen har varit guld. Trots bakisdagen igår så vill jag göra om det igen och igen och igen och igen.

Man, typ 30: - Åh jag är så jävla varm!
Jag: - Men ta av dig jackan då?
Man, typ 30: - Du, en sak ska du veta, en raggare tar aldrig av sig sin skinnjacka!

Svettigt att va raggare en vecka i Grekland med minst 30+...

 man kan inte lyckas jämt


jobbileinen

Jobbat 7-16 igår och idag och imorgon blir det 14-21. Trots att jag varit där två månader förut så krävs det uppfräschning av minnet. Tre stycken har dött sen jag var där i somras och det känns såklart trist, men samtidigt kommer det in nya som man lätt börjar tycka om. Har också fått en del mer jobbdagar en bit framåt och till min stora glädje jobb under första perioden i sommar. Så kanon!

Idag har jag varit igång hela tiden typ. Gick upp strax efter halv 6, jobbade, gick till mormor och åt, skyndade mig till körskolan och va på teorilektion, skyndade till träningsvärkstan och till sist skyndade vi till bussen. En dag med mycket innehåll med andra ord.

Imorgon fyller min fader år. Jag har 360 dagar kvar.

inte som sjutton längre

Att vara 18 har hittills varit helt okej. Jag har inte köpt snus och behövt visa leg eller gått in på krogen och med stolthet visat att haha jag har åldern inne. Det har ändrats från Sara, 17 år, Umeå till Sara, 18 år, Umeå på vissa sidor och jag fick vin till maten, men annars så är världen som vanligt.

Men, att jag nu är 18 betyder att jag på tisdag får börja jobba på ett Äldrecenter, jag ska alltså få tjäna mer pengar själv. Äntligen! Min inkomst kommer inte göra någon speciellt avundsjuk men den gör min spargris tjockare.

Födelsedagen spenderade jag med släkten och hade det superbra. Jag älskar min släkt, verkligen. Presenterna jag fick var över förväntningarna - vad hade jag ens för förväntningar? Jag visste att jag skulle få pengar till körkortet eftersom min bror fick det när han fyllde 18, och jag hade inte önskat mig något speciellt heller förutom de klädesplagg jag själv provat och lagt undan. Så födelsedagen blev kanon med allt inräknat.

Dagen efter, alltså igår, firades jag av några vänner som kom och fikade massor och gav mig blommor och presenter. Vi har sjukt kul med varandra och även det blev lyckat.

Idag for Clas, Karin och Alexandra hem och det känns så tomt. Vad ska nu motivera mig att gå upp på morgonen?



adjö 17åring

Senaste dagarna har det varit full fart här hemma. Släktingar hit och dit och jag trivs som fisken i vattnet. Igår fyllde bror 20 och imorgon är det dags för mig att bli 18. Inte dålig start på påsklovet!

Idag har det blivit affro power dance, bodypump och lite gym. Det blir spännande att se hur kroppen mår imorgon, måste ju vara fit for fight då det är presentöppning! Jag har även varit och storhandlat med mor och nu ska det bakas tårta. Det blåser nå fruktasvärt här, som I MITTEN AV EN HURRICANE. MH ska till fjällen och jag hoppas verkligen att hon inte blåser bort.

Nästa gång jag skriver är jag myndig och ni kommer inte märka någon skillnad. I matsalen igår pratade jag och några i klassen om ifall man måste mogna när man fyller 18. Vi kom snabbt fram till att det inte går när det gäller oss åtminstone. Visst att jag är bra på att ta ansvar osv, men bajshumorn kommer stanna i mig ett tag till.

Adjö sArA_17_sWeeT_giiRLie

RSS 2.0