Stuck in the snow

Dagen i Umeå blev jättebra. Kom fram vid halv 10 och gick då ut en sväng med Enzo. Fick ett sms från Kicki; "Men quinna, vem är de jag ser när ja drar upp persiennerna? om inte du och enzo! WOW!" Så det blev även att träffa Kicki på kvällen. Hon blev rädd för Enzo men han ville ju bara leka... :)

Igår ville vi åka skoter och for ut till Robins pappas stuga som ligger vid älven. Det har kommit mycket snö de senaste dagarna och det hade inte varit dit någon plogbil så det var mycket snö på skogsvägen dit. Vi tog oss en hyfsad bit men sedan tog det stopp. Vi plumsade i snön till deras stuga och hämtade skotern. Sen åkte vi lite skoter, grillade och Enzo lekte och sprang lycklig i snön. Det va ca 25 minusgrader och efter ca 2 timmar började vi frysa så vi skulle dra oss hemåt. Men icket. Bilen satt fast ordentligt och inte ens med hjälp av skotern kunde vi ta oss nog långt. Efter ca 2,5 timme hade vi tagit oss ca 20 meter och va frusna och less på att stå där i mörkret. Som tur va fanns det en snäll man i en by i närheten som kom och drog oss med sin traktor till E12 så att vi kunde köra hem. Det blev varm mat och varm dusch när vi kom hem!!


Enzo trivdes på skotern han med! Bilden är  från tidigare i veckan men från samma ställe.


Han gillar att gräva och leka i snön.


En fin och kall dag var det.

Igår ringde det på dörren och det var en man som lämnade blommor till mig. Det va kanonfina tulpaner som mamma och pappa skickat :) Tacktack!!



I helgen blir det att jobba. Är inte taggad men man ska inte klaga i dessa tider när det är många som är arbetslösa.

Potatiskokning nu. Hejs!

No blood

Det blev ingen lyckad start på dagen för personalen på blodcentralen. En tjej som va före mig började blöda så att de rann på golvet, en annan blev dålig, domnade bort i armen och fick blodtrycksfall. Sen kom jag med mina osynliga kärl. Det är tur att jag inte är rädd för nålar, för de fick "gräva" med nålen i både höger och vänster arm. I höger arm sprack kärlet och i vänster hittade de det inte ens. Så det blev inget blod, och det har aldrig hänt förr! Det var bara att gå hem med värk i armvecken och vänta på en ny tid.

Idag har det blivit lite småpyssel så som tvättning och handling. Vi har även varit på middag hos Doris och ätit tacos, gott som alltid! Christopher satt och ritade och mitt barnasinne kom fram och vips så satt jag också och ritade träd, blommor, människor och en bajsande hund (på Christophers önskan!!).

Imorgon far jag och Enzo till Umeå över dagen och det ser jag fram emot. Det blir affärer på förmiddagen, lunch med mor, far, mormor och farmor och sedan middag och att umgås med pappa på kvällen. :)

Jag ska försöka att ta mig iväg redan vid 7 på morgonen så det blir att lägga sig tidigt ikväll.


Ge blod!

Idag har det varit en bra dag på jobbet. Det är lätt att jobba när man vet att man ska vara ledig 3 dagar sen! Nu är det dags för oss att lägga önskemål för sommarsemestern. Eftersom jag hoppas och tror att jag ska börja plugga vid månadsskiftet augusti-september och hade tidig semester förra året så har jag lagt semester hela augusti nu. Det blir nog inte så dumt att ha semester sista tiden innan skolan börjar, plus att jag kommer ha semesterdagar kvar som jag får ut i pengar. Brabra!

Jag såg fram emot att sitta och läsa tidningen och äta frukost i lugn och ro utan stress imorgon. Men tyvärr kom jag just på att jag ska ge blod imorgon kl.8 så det blir ingen sovmorgon. Men vad är en sovmorgon för mig jämfört med ett liv för någon annan? Så en uppmaning till alla som inte ger blod - börja! Den lilla tid det tar och det lilla onda det gör är absolut värt känslan av att kanske rädda liv med blodet. Dessutom kan man ju skänka bort de där kronorna man får så känns det ännu bättre. www.geblod.nu

Nu står Enzo och tittar på mig och skäller "tråkmåns, lek med mig istället!" så det är väl bäst att jag gör det.. :)

Hejs!

Körsbärsben

Så himla gullig Enzo är. Jag har nyss duschat och smort in benen med bodybutter med körsbärslukt från Bodyshop (luktar skitgott). Enzo ligger och vilar på golvet mellan köket och hallen men när jag går förbi så reser han sig på en gång och springer efter mig och börjar slicka på mina ben. Han hetsslickade men när jag sa ifrån för att det började kittlas så stannade han och slickade han sig om munnen och såg nöjd ut. Skit i hundben om man kan få körsbärsben!

Efter högskoleprovet som jag gjorde i slutet av Oktober konstaterade jag att jag bl.a. behövde träna på engelska texter och svåra svenska ord. Mitt träningsmål inför nästa prov i April var att börja läsa dagstidningar och engelska böcker. VF fick vi i julklapp och den läses flitigt varje dag, och igår var jag på biblioteket och lånade 4 engelska böcker med varierande tjocklek. Det blir spännande att se hur mycket jag fattar...

Nu blir det en film och massagedynan.

En ledig tisdag

Är ledig idag. Jag, Robin och Doris har varit runt på lite affärer. Hittade en riktigt fin soffa som skulle kunna vara väldigt fin i vardagsrummet.. Vi har även klippt Enzos klor och fått användning av det blodstillande pulvret som vi köpt innan jul. Effektivt var det!

Har pratat länge i telefon med både mamma och bror och det var väldigt behövligt. Man blir som så himla längtig när man inte ses så ofta.

Nu blir det renbäddning av sängen och en långpromenad med vår älskade goding som för tillfället ligger och drömmer på hallgolvet.

- 32,4°

Skulle ut och stoppa in motorvärmaren och snabbrasta Enzo imorse och tänkte att "Äh, det går fort, jag tar bara tunna jackan". Tji fick jag. Kallt som fasen var det och när jag kom in såg jag att det är - 32,4°.. I Tärna har de 44 minus. Brr!

Kallt var det även igår. Här kommer några bilder från gårdagens tur upp på korpberget.












2010

Så var julen och nyår förbi. Julaftonen spenderades först på jobbet och sedan hos Patrizia. Enzo var jätteduktig och lugn, tills tomten kom. Tomten var inte hans favorit och han började skälla så som han skäller när han är osäker (som han även skällde när han kände lukten av björn..). Kvällen blev mysig med julmat och julklappar. Jag fick en helt underbart skön massagedyna av Robin. Den kommer att användas flitigt!


Christopher, Doris, Patrizia, Enzo, Ingeborg och jag.


Tomten var jätterolig!

Efter jag hade jobbat klart på juldagen så for vi till Umeå för att fira jul med släkten på mammas sida. De enda som fattades var Clas, Karin, Alexandra och Edwin som firade jul i Stockholm. Det var så roligt att träffa allihopen! Vi kom från alla håll; Älvsbyn, Lycksele, Sundsvall, Nordmaling och Växjö för att samlas i Umeå. Vi stannade i Umeå till måndagen och spelade roliga spel, åt ännu mer god mat, gick på stan och bara umgicks. Så mysigt! Jag hann även med att träffa kompisar som även vi kom från alla möjliga städer och länder. Jättekul att även vi kunde samlas och ses! Föresten så kom det sjukt mycket snö i Umeå medan vi var där. En morgon när jag skulle gå ut med Enzo så hade det snöat så mycket under natten att snön gick över knäna! Helt galet mycket snö.


Mamma är söt som John Lennon i spelglasögonen


Suddigt och alla ser allvarliga ut, men vi hade jättekul!
Anton, Axel, Isak, Sebastian, Tove, Mamma och Agneta.


Enzo var med och lekte i snön


Full fart!


Jag och Kicki


Jossa och Maria i "kropp mot kropp"


Som sagt, mycket snö!

När man var liten var önskelistan lång. Pennor, sudd, ritblock, lillebror (!), hårklämmor... Denna jul hade jag önskat mig broddar till löpardojorna, en "ljusgrej" och prenumeration på VF. Jag fick till min stora glädje allt detta, men även bl.a nya löparskor och presentkort på IKSU Spa - Kanoooonbra!!


Frukost med VF!

Så till en trist avslutning.. SaraP har haft sin sista dag hos oss på jobbet så jag får hädanefter prata skit med mig själv på vägen till och från jobbet. Blä.

Nu ska jag gosa med Enzo som föresten har börjat lyfta på benet allt oftare när han kissar. Yes!

RSS 2.0