Julmysigt

Har gjort bort mina sista timmar buffert idag, som receptionist! Svara i telefon, boka resor, ringa röntgen, beställa prover, faxa osv.. Det var faktiskt kul att ha lite andra arbetsuppgifter men imorgon är jag tillbaka som undersköterska.

Idag har jag handlat saker till Enzo för 1000 kr! En doftgrej som ska lugnande effekt, blodstillande pulver (om man råkar klippa klorna för korta och kommer åt pulpan), medel mot plack och dålig lukt i munnen. Men självklart köpte jag några julklappar till lillgubben också. Det blir mumsiga ben och godis för hans del :) Jag har borstat hans päls idag och ikväll när Robin har slutat så ska vi klippa klorna. Även hundar ska göras julfina.. :)

Imorgon jobbar jag dag och sedan blir det att fira julafton hos Patrizia. Julstämningen är på topp här hemma med julpynt, julklappar, ljus, julgranen som lyser så mysigt och all snö utanför. Härligt!

Jag kommer nog inte sitta något vid datorn imorgon så jag ska passa på nu att önska alla en riktigt


God Jul!


trötter

Idag är jag så jäkla trött. Vaknade 06.25 och fick äta frukosten på väg till jobbet. Det blir nog bara att gosa med Enzo och ligga framför tvn ikväll. Imorgon blir det nya tag, för då ska vi försöka göra bort allt inför julen. Göra köttbullar, tvätta, städa, baka.... Pust.

Brrrr...

Idag är det kallt. -29,3 grader visar termometern just nu. Det var så fint ute idag så jag tänkte att jag skulle försöka få till några fina vinterbilder. De blev inte så bra så jag lägger bara upp en av naturbilderna, men den kalla vinterkänslan kanske kommer fram.. :)



Ansiktet frös mest!

Skoj att busa i snön!


Bakbilder

Nu finns det bilder från bakningen:

Gott blev det!

Det är 21 grader minus ute och snart blir det en kall kvällspromenad med Enzo. Det blev allt för idag. Hejs!

Snö, minusgrader och minnen från Grekland

Äntligen äntligen äntligen! Oj vad jag har längtat efter denna snö! De senaste gångerna det har snöat så har det varit kring 0 grader och blivit slaskigt och halt. Nu snöar det för fullt och har gjort hela dagen + att det är ca 6 minusgrader och ska bli ännu kallare. Så härligt!!

Jag och Enzo kände för att gå ut i snön och det resulterade i en långpromenad och bus i snön. Efter att jag hade sopat av det ca 1,5 dm höga snölagret på bilen så for jag till Ica och köpte kex, ost och vindruvor som jag tänkte överraska Robin med ikväll.

Idag fick jag ett handskrivet brev från pappa som även innehöll kort som han framkallat. Stort tack för det pappa!! Korten var från när vi var i Grekland -06 och Marie var med. Det finns många roliga, fina och oförglömliga minnen från den resan! Det härligaste av korten är taget just efter att Sverige åkt ut ur fotbolls VM och vi sprang ner i havet och badade i våra sverigetröjor. Vi står blöta och håller om varandra och skrattar. Jag blev helt till mig... Vi har haft så otroligt mycket roligt ihop och Marie betyder så mycket för mig. Jag blev så lycklig när jag såg oss på kortet! Längtar så tills jag får träffa henne och lilla Anny nästa gång!

Nu väntar tre dagars ledighet. Jag klagar inte!


Sassa brassa mandelmassa

Nu hade jag tänkt lägga upp bilder och visa hur duktiga jag och Robin var i förrgår när vi bakade lussebullar, pepparkakor och "mandelmassepinnar". Men Robin är på väg till en kompis med kameran och bilderna är inte överflyttade till datorn, så det får vara! Hur som haver så blev allt vi bakade gott! Nu är det bara matbröd som återstår att bakas.

Jag börjar jobba 13.30 idag och har tagit på mig att laga mat, dammsuga, torka golven och packa upp de rena kläderna (som vi äntligen fick tvätta igår) innan jag far till jobbet. Dessutom har jag lovat Sara P att hjälpa henne att bära ner några möbler från lägenheten. Hoppas vi inte får ut dem så att hon måste bo kvar.......

Några bilder från vår fototrip i lördags kommer här. Robin syns inte men han ligger nere vid vattnet och fotar med kameran. Jag har fotat med mobilen och det går att ta bra bilder i dagsljus, men när det är mörkt blir det riktigt suddigt.. Synd.







Nu ska jag laga spagetti och köttfärssås. Hejs!

"Fucking jävla kuk Åmål!"

Klockan är mycket och jag och Robin har just sett klart den gamla godingen "Fucking Åmål". Haha, det var sannerligen roligt!

Igår var jag på vårdcentralen och träffade en läkare som fick titta på mina envisa utslag på händerna. Jag fick salvor utskrivna, dels mjukgörande men även starkare kortisonsalva som till min glädje redan har börjat verka. Hoppas jag får slut på detta elände för jag blir galen av klådan, sprickorna och blåsorna! Igår fick jag även reda på att jag fått förlängt till sista augusti, känns så skönt att slippa oroa sig över att bli arbetslös! Nu kommer jag alltså ha jobb ända till i höst när jag har tänkt börja plugga till sjuksköterska. Kanoners!

Idag har jag varit på Skogskåtan och ätit julbord med jobbet. Det var supergott och jag får väl ta och tacka Landstinget som bjuder på detta i dessa besparingstider.

Nu ska det nannas kudde och förhoppningsvis vakna tidigt imorgon för då ska det bakas. God natt!

If you leave me now..

..you take away the biggest part of me.. OOoooOOooo.. Snyggong please don´t go.

Lägenhetsvisningen gick bra. Eller bra och bra, kvinnan verkade missnöjd med mycket. Men det är ju inte Sara Ps fel att Lybo inte har persienner som funkar eller rymliga fönsterbrädor. Det var vemodigt att gå omkring i hennes lägenhet när jag insåg att hon snart flyttar. Vi som fixat så snyggt med tygväggen och stolsdynsklädsel.. Och kan det bli bättre än att ha en av sina absolut bästa vänner bara 2 minuter (om ens det) bort? Suck, det känns förjäkla jobbigt. Kommer vara bitter över detta lääääänge..

Den här bilden från vår helt fantastiskt underbara vecka i paradiset på Gran Canaria (mars 2008) får visa hur roligt vi har ihop och att vi alltid är seriösa och naturliga på kort! Eller?


Julklappsinslagning

Igår var det en toppendag. Vi va ute med Enzo i skogen i ca 2 timmar, sen städade och julpyntade vi, åt lax och pasta och fick besök av Doris, Patrizia och Christopher.

Dagen avslutades med att slå in julklappar, dricka glögg och äta lussebullar. Så mysigt!



Min kära vän och arbetskamrat Sara P måste till min stora sorg och besvikelse sluta jobba på vår avdelning (jag får veta hur det går för mig i veckan...) och ska därför flytta från Lycksele. Idag ska det komma en kvinna och titta på hennes lägenhet men eftersom Sara är i Granö så ska jag dit och sköta visningen och snacket. Hoppas att jag sköter mig!

RSS 2.0