Humorhelg

Nu är jag hemma i Lycksele igen och tänkte att jag skulle berätta lite om helgen i Stockholm med Kicki.
I fredags flög vi ner tidigt på morgonen. David och Maria flög med samma flyg och bodde hos Clas de med innan de igår flög vidare till Thailand. Efter att ha ätit frukost hos Clas på fredag morgon så for jag och Kicki ner på stan för att shoppa innan parlamentet skulle börja.

Edwin, David och Alexandra leker.

Att vara på inspelningen till parlamentet var jättekul! Det var roligt att se hur en inspelning går till och hur det är att vara publik. Först var det en kvinna som berättade om hur det skulle gå till och vad vi skulle tänka på och vi "tränade" på att jubla för att komma igång. Sedan under inspelningen skrattade, klappade och tjoade vi som vi ville, det var inga skyltar där det stod "applådera" eller "skratta". De tog heller inte om några skämt, utan den timma som inspelningen höll på klipptes sedan ner till drygt 20 minuter. Vi syns inte så mycket i programmet men om man vet vars vi sitter (på andra raden på den röda sidan) så ser man oss litegrann iaf!

En suddig bild ifrån parlamentetstudion innan inspelningen började.

Sedan åt vi middag på ett ställe som vi från början tyckte verkade mysigt och bra. Maten smakade jättegott tills jag hade ätit halva kycklingfiléen och märkte att den var frusen i mitten. Jag gick tillbaka med den och sa att jag ville ha en ny. Tjejen som tog emot den verkade sur och bad inte om ursäkt eller så. Sen när jag fick en ny kyckling så bad inte heller den killen som bar dit den om ursäkt, han sa bara "nu är den varm". Jag blev så jäkla arg att jag som har betalat för maten ska måsta känna mig ivägen och besvärlig för att jag säger till att maten inte är varm. Jag var helt enkelt tvungen att skriva ett argt "brev" till dem på en servett!! Huvva!

Kicki slår upp kartan och vi kände oss genast som riktiga turister!

Efter att ha gått flera timmar i affärer, varit på parlamentet och sedan slösat pengar och energi på den usla maten så var vi trötta och skulle bege oss hemåt till Clas igen. Vi köpte med oss lite godis och ostkrokar och såg på tv med dem innan vi gick och la oss.

På lördag morgon väcktes jag 7.30 av underbara Alexandra och Edwin och dagen började med 45 minuter högläsning ur Alfons, Barbapappa och Nalle Puh. Vid 11 var jag och Kicki nere på stan igen och shoppade massor tills vid 19 när vi gick till Oscarsteatern för att se på musikalen My fair lady. Ojojoj säger jag bara, Helene Sjöholm sjunger som en gudinna. Musikalen var jättebra och jag fick gåshud av Helens röst. Vi sänkte dock medelåldern rejält där, jag såg bara en person som såg ut att vara i vår ålder..

(Bilder från http://www.myfairlady.se/default.asp?sid=9)

Vid 23 slutade musikalen och vi gick till Pizza Hut och åt pizza och drack cider. Servitören där var den drygaste männsikan jag träffat på länge och han körde med skämt om renar och älgar för att vi var från Norrland, och han trodde aldrig vi hade hört det förut...

Kickis smälta glass som hon skvätte på mig och som rann ut på golvet.
Det ser ut som kiss på papperet. Jätteäckligt och jättekul!!

Vi kom hem till Clas efter kl 2 tror jag. David och Maria var fortfarande uppe så vi satt en stund och pratade med dem innan vi gick och la oss. På söndagen tog vi det lugnt innan vi sedan vid 13 fick skjuts till Arlanda.

Den här helgen har varit otroligt rolig. Jag och Kicki brukar alltid skratta mycket, och det har vi då verkligen gjort nu också. Det finns så många stunder som vi har skrattat så vi nästan kissat ner oss, men det blir för mycket att berätta allt. Det har helt enkelt varit helt kanon på alla sätt och vis!!

Min älskade Robin kom och hämtade mig på busstation igår kväll. Enzo började vifta på svansen och gosa med mig när jag kom hem så han verkade också glad att se mig. Robin hade satt upp julgardiner och ljusstakar och vi "firade" hemkomsten och första advent med att se "Flickan som lekte med elden" och dricka glögg. Så mysigt!


En kortis i rampljuset?

Vi landade med flyget i Umeå för ca 1,5 timme sen. Jag är bara tvungen att tipsa om att ikväll kanske jag och Kicki syns en kortis i veckans avsnitt av Parlamentet. Inspelningen i fredags var superkul!! Parlamentet, tv4, kl 20.30! (Jag som sitter på bussen hem till Lycksele då får kika på avsnittet på internet sen...)

Ska berätta mer sen, nu väntar mammas goda kycklingpaj.


Stockholm here we come

Städat och packat. Snart åker jag buss till Umeå för att sedan i morgonbitti flyga vidare till Stockholm med Kicki.
I Stockholm blir det parlamentet, musikal, gulligull med kusiner och sist men inte minst en massa shopping. Äntligen!


Makeover

Har tillslut tagit mig för att fixa till bloggen lite. Är inte klar eller nöjd än, men jag är då på väg..
Nu är det packa till stockholm som gäller och jag kommer som alltid ta med mig alldeles för mycket. Dessutom lär vi ju shoppa gärnet så jag kommer säkert ändå inte använda hälften av det jag haft med mig. Jag ska dock försöka att prioritera att köpa julklappar åt andra och inte grejer till mig själv. Våra garderober orkar nog inte med att jag ska försöka trycka in några fler plagg..


Hej och hå, packa på

Påhälsningar i Umeå och Lycksele

Förra veckan var Robin i stockholm och helgen spenderade jag i Umeå. Lördagen blev verkligen en kanondag. Jag träffade min älskade vän Marie och hennes ojojoj så söta dotter Anny. Som alltid har jag och Marie jättemycket att prata om så vi pratade och gullade med Anny i typ 4 timmar innan det var dags för mig att åka vidare. Sen for jag, mamma, pappa, kusin Anna och farmor till sushirestaurangen vid E4an. Aaahhh så gott! Jag skulle bli överlycklig om någon klok person skulle starta upp en restaurang i Lycksele med sushi, kina- och thaimat!!


Anny                            Mmmmm med sushi

Idag har mamma, David och Maria varit på besök. Vi åt ute på restaurang, spelade "Upp till bevis", drack glögg och skrattade massor. Det är alltid roligt när någon kommer på besök hit till Lycksele! Enzo blev tydligen helt utmattad för han ligger och sover och bryr sig inte ens om att titta upp när jag går förbi.


David och Maria i     Grönögd Enzo
"kropp mot kropp"                  

Nu ska jag fixa med lite ny musik i ipoden!
Hejs!


Ny mobil och ny frisyr

Jaha, så var sparpengarna slut. Att köpa en ny mobil och att klippa och färga håret är dyrt! Men ack så värt. Min nya lekkamrat heter Samsung Jet och är kanon. Jag är helnöjd!

Robin fyllde år i tisdags och det firades med massa gott och familj och vänner på besök. Mamma har varit här från tisdag tills idag och det har varit jättekul. Vi behövde lite mor-och-dotter tid :)

Enzo passerade 6 månader i söndags och det verkar som att han börjar bli könsmogen. Han är mer skällig och energifull och lyssnar sämre på vad vi säger. Ibland håller man på att bryta ihop och då är han billig....... Men just nu ligger han som en utslagen hjälte i sin säng och sover och är världens finaste och mysigaste och ack så dyrbar.. :)


Promenix idag     Så här bra bild blir det när man skakar på handen

Helgen den 27-29 november hade jag och Kicki bokat in roligheter i Stockholm. Flygbiljetterna är bokade och nu har jag äntligen fått det helt bekräftat att jag fått semester lördag och söndag. Landstinget var skyldig mig en dag (fick två lediga dagar för att jag jobbat natt) och den lediga dagen tar jag på fredag. Så nu är allt klappat och klart och vi längtar bara tills vi får fara iväg!

RSS 2.0